Tre tips på morsdagsgåvor

På söndag är det morsdag och många vill fira sin fantastisk mamma. Att uppmärksamma mamma behöver inte betyda att man behöver köpa presenter. Även om det så klart är upp till var och en att göra som man vill. Vill du ge en lite annorlunda gåva som både är skräddarsydd för just din mamma och inte behöver vara så dyr? Då kanske något av dessa tre alternativ passar dig.

Gör det själv

Har du en speciell talang för att skapa kan du ge något mycket mer personligt och värdefullt än det som kan köpas i affär. En tavla, dikt, ett inramat fotografi eller ett hantverk kan vara mycket uppskattat och ett minne som alltid kopplas till just dig. Det kostar mer av din tid än dina pengar i många fall. Vilket kanske är ännu mer värdefullt.

Bjud in till aktivitet

Bjud in till middag, en tur i din båt eller varför inte en kvällspicknick. Ett sätt att inte bara ge en present utan även umgås lite. Med god planering går det att hålla ner kostnaderna rejält.

Erbjud en tjänst

Många önskar sig faktiskt vardagshjälp mer än något annat. Kanske behöver stugan målas om eller trallen oljas in? Ge bort en barnpassning, fönsterputsning eller varför inte en valfri tjänst som mamma får bestämma själv? Garanterat uppskattat!

Har du andra tips på hur man kan visa mamma lite extra uppskattning på morsdag?  Lämna gärna dina tips i kommentaren.

/Sharon